DigitalOcean: minimizirajte složenost, usredotočite se na transparentnost i pristupačnost

Intervju sa Shivenom Ramji, potpredsjednikom proizvoda za DigitalOcean

Iako mnoge web hosting tvrtke nude rješenja za kupce s malo tehničkog znanja, ali DigitalOcean strastveno nastoji pojednostaviti web infrastrukturu i izgraditi proizvod koji vole programeri. S više od 2,5 milijuna jedinstvenih posjetitelja mjesečno i 1700 tutorijala, to je jedna od najopsežnijih knjižnica dostupnih otvorenih izvora, a istovremeno omogućuje transparentnost i dobre cijene. Imali smo priliku razgovarati s VP-om proizvoda Shivenom Ramji o budućnosti ove brzorastuće tvrtke.


Intervju sa Shivenom Ramji, potpredsjednikom proizvoda za DigitalOcean

HA: Bok Shiven! Recite mi nešto o sebi, svojoj pozadini i kako ste postali VP proizvoda za DigitalOcean.

Moja pozadina uključuje različite discipline, od kojih se većina odnosila upravo na upravljanje proizvodima. Sretan sam što sam u prošlosti imao i iskustva marketinga, analitike, znanosti o podacima i inženjerstvu. Prije toga imao sam izvršne uloge u Amazonu, LiveIntentu, Comcast / NBC-u i Nielsenu.

Pridružio sam se DigitalOcean u ožujku ove godine. Pridružio sam se ideji i čvrstom uvjerenju da programeri nisu samo kupci, oni su inovatori, distributeri i novi donositelji odluka.

Uzbuđena sam što radim na raskrižju proizvoda, dizajna i tehnologije i osnažujem programere za rješavanje problema.

Osim nadzora nad upravljanjem proizvodom, također posjedujem funkcije za odnose s razvojnim programerima i partnerstva. Ovo je komponenta koja njeguje, pomaže i vraća programerima.

HA: Novi ste u DigitalOcean-u kao VP proizvoda. Koji su budući planovi za tvrtku s aspekta proizvoda?

Naravno. Razvojnim programerima izlazilo je puno novih uzbudljivih novih proizvoda i značajki. Gledajući prošlu tekuću godinu, koja je uključivala tri velika pokretanja i velike nadogradnje, proširili smo dostupnost našeg Block Storagea na ostale podatkovne centre i predstavili nove proizvode kao što su Cloud Firewall, Load Balancers, kao i uslugu Cloud Monitoring s mogućnosti upozoravanja. Naše Object Storage je još jedan veliki novi proizvod koji je trenutno u ranoj beta verziji.

Svi su ovi proizvodi dio naše strategije pružanja skalabilnih, sigurnih, visoko dostupnih, pouzdanih rješenja za oblačku infrastrukturu.

Ostatak ove godine kupci naših programera nastavit će vidjeti nove značajke i poboljšano iskustvo na našoj platformi. Imamo i nekoliko zanimljivih planova za programere za jedan klik za programere.

HA: Vidim da ste donijeli Block Storage u Toronto i Singapur. Možete li to detaljnije objasniti?

Svako tromjesečje lansiramo nove podatkovne centre s Block Storage. Najavili smo još četiri podatkovna centra koji će dobiti Block Storage tijekom Q3 i Q4. Trenutno imamo 12 data centara u različitim gradovima širom svijeta.

Postoje tri osnovne komponente oblaka: računarstvo, umrežavanje i pohrana. Za naše računalne mogućnosti, naš vodeći proizvod je Droplet, naše ime za oblačne poslužitelje, a zatim pružamo značajke umrežavanja koje vam omogućuju razmjenu i sigurnost aplikacija. Block Storage osigurava pohranu vaših aplikacija u oblaku.

Razlog zbog kojeg Block Storage donosimo u naše centre podataka je taj što imamo globalnu bazu za razvojne programere. Imamo programere s aplikacijama koje moraju biti dostupne u različitim regijama, kao i programere koji se zapravo nalaze u tim regijama, tako da je regionalna i globalna dostupnost za sve naše proizvode presudna..

Intervju sa Shivenom Ramji, potpredsjednikom proizvoda za DigitalOcean

HA: Ponuda proizvoda DigitalOcean uključuje umrežavanje, pohranu, obradu podataka i alate za programere. Oni nadilaze zajednički hosting, namjenske poslužitelje i VPN usluge koje obično nude kompanije za web hosting. Kome stavljate na tržište tim proizvodima?

Naravno. U svemu što gradimo mislimo: koje su različite perspektive programera ili se koriste slučajevi kojima se želimo baviti, a mi radimo unatrag od toga. Na našoj platformi imamo sve vrste programera – sys administratore, programere aplikacija, inženjere podataka, znanstvenike podataka, pa čak i studente koji pohađaju satove informatike..

Imamo puno programera koji nas koriste za osobne projekte i za hosting kritičnih poslovnih aplikacija.

Način na koji razmišljamo o tome je sljedeći: mi smo oblak za programere – pojedinci, kao i timovi, mogu koristiti našu platformu za izgradnju, implementaciju i razmjenu aplikacija bilo koje veličine u oblaku. Ima za svakoga ponešto.

HA: Možete li ukratko opisati svoje glavne usluge? Kojoj je specifična publika usmjerena?

Da. Potpuna infrastruktura računalstva u oblaku nudi tri osnovne komponente: računanje, pohranu i sigurno umrežavanje. Mi pružamo računalne usluge za poslužitelje ili kapljice i pohranu, što uključuje Block Storage, a u budućnosti i Object Storage. Također imamo sigurno umrežavanje, što uključuje sve, od plutajućih IP-ova i DNS-a do oblačnih zidova. Ovo su osnovni građevinski blokovi potrebni programeru. Ovo je temelj.

Povrh svega toga, gradimo softver i usluge koji olakšavaju upravljanje i izgradnju ovih aplikacija. Nekoliko primjera za to su: Rješenja jednim klikom, integracije s Terraformom, Nadgledanje oblaka, Učitavanje balansa i osiguranje vaših aplikacija Cloud Firewallima.

Programeri imaju mogućnost upotrebe svih tih ponuda u tandemu sa svojim aplikacijama, ali to stvarno ovisi o vrsti aplikacije koju grade. Za neke vrste aplikacija, uravnoteženje opterećenja može biti važno jer postoji puno prometa. Druge aplikacije mogu zahtijevati više računalne snage, pa će im trebati visoki CPU plan za CPU-intenzivna opterećenja.

To stvarno ovisi o slučaju uporabe. Jedna stvar koju osiguravamo u svim slučajevima korištenja je da minimiziramo složenost i usredotočimo se na transparentne i pristupačne cijene. Nudimo najbolju ponudu na najjednostavniji mogući način. Da’naša je velika prednost.

HA: Koliko kupaca imate u ovom trenutku? Tko su neki od vaših najvećih ili najupečatljivijih kupaca?

Imamo milijun korisnika, što znači kupci koji su pokrenuli kapljicu. Također imamo 64.000 inženjerskih timova koji djeluju na našoj platformi. Značajka naših timova omogućava suradnju jer je često to što su naši kupci tim programera koji rade zajedno. Značajka naših timova omogućava vam suradnju na poslovnim projektima i radite zajedno na iskorištavanju tih resursa.

Intervju sa Shivenom Ramji, potpredsjednikom proizvoda za DigitalOcean

HA: Gdje se nalaze vaše sjedište i centri za podatke? Možete li ukratko opisati kulturu poduzeća?

Sjedište tvrtke je u New Yorku. Nedavno smo otvorili ured u Cambridgeu, Massachusetts.

Imamo 12 data centara u 8 gradova: New York, Toronto, San Francisco, London, Amsterdam, Frankfurt, Bangalore i Singapur.

Imamo vrlo zanimljivu kulturu poduzeća, ali pokušat ću istaknuti tri glavna djela. Prvo se fokusiramo na inovacije i pojednostavljenje. Stvarno težimo jednostavnim i elegantnim rješenjima. Sve započinje s markom, bojom i tonom web stranice, putem prijava na upravljačkoj ploči, pa sve do interakcije sa zajednicom. Stvarno težimo jednostavnosti kroz sve dodirne točke s programerom.

Drugi korak je pojava ljubavi prema našim kupcima i zaposlenicima. Radimo dodatne stvari koje možda ne moramo kako bismo oduševili svoje kupce i pružili bolje iskustvo. Jednom kada uklonite trenje, rad s proizvodom i uslugama postaje ugodno iskustvo. Na primjer, stvaramo prilagođene, visokokvalitetne ilustracije za većinu udžbenika u zajednici, najave na društvenim mrežama i web stranice. Također putem naših foruma za korisnike slušamo programere i njihove najtraženije značajke.

Zadnji je odlazak u zajednicu. Vrlo smo svjesni zajednice programera. Doista vjerujemo i u programere i u zajednicu otvorenog koda. Vodičima pružamo ideju uklanjanja trenja i pomažemo programerima da ubrzaju i povećaju svoje aplikacije.

Intervju sa Shivenom Ramji, potpredsjednikom proizvoda za DigitalOcean

HA: Postoji li još nešto što biste željeli dodati za naše čitatelje?

Želim ponoviti da nam je stalo do programera – želimo da razviju najbolji softver u oblaku i budemo sigurni da se mogu osloniti na nas u pogledu onoga što pružamo. Trudimo se da naše usluge budu transparentne i pristupačne, te izgradimo najbolju zajednicu kako bi naši kupci bili uspješni.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map