Savjeti za ubrzavanje vaše web stranice

Google obično potajno čuva kako rade SEO i rangiranje web stranica. Međutim, jedno je sigurno: brzina stranice je ogroman faktor. Rekao je behemoth tražilice, “Razvijamo algoritme za promicanje korisnijih stranica na manje upotrebljivim, a sve ostale su jednake. Ovi algoritmi analiziraju signale koji pokazuju mogu li svi naši korisnici vidjeti rezultat… da li vrijeme za učitavanje stranice dobro funkcionira za korisnike s sporim internetskim vezama.”


Imati vrlo brzu web stranicu – i desktop i mobilnu verziju – neophodno je za uspjeh vaše web stranice. 70% online kupaca kaže da će se brzina učitavanja web stranica negativno odraziti na njihovu spremnost za kupnju s te web stranice. Posljednje što želite je izgubiti kupce prema svojim konkurentima jer se vaše web mjesto prelagano učitava.

Provjerit ćemo vas korak po korak kako poboljšati brzinu vaših web stranica, uključujući sve od toga kako odabrati pravi plan hostinga za optimizaciju vaše web stranice.

1. Nadogradnja hosting plana

Kada odaberete plan hostinga, možda ćete biti u iskušenju odabrati najjeftiniji plan. Planovi zajedničkog hostinga imaju tendenciju da nude najniže troškove, ali to također može usporiti i vaše web mjesto. Kroz zajednički plan hostinga morate dijeliti resurse poslužitelja s bezbroj drugih klijenata.

Ako imate viši stupanj prometa ili vam je potrebno više resursa nego što ih može dijeliti okruženje zajedničkog hostinga, možda biste trebali nadograditi svoje planove hostinga. Evo nekoliko opcija:

  • Namjenski poslužitelji. Namjenski poslužitelji su elite u hostingu. Nude široke resurse čitavog fizičkog poslužitelja koji funkcionira samo kako bi zadovoljio zahtjeve vaše web stranice. Kao rezultat toga, nema prijetnje od male brzine koju uzrokuju druge web stranice’ opterećenja. Osim toga, oni dolaze s hardverom na razini poduzeća, koji automatski ubrzava rad vaše web stranice. Možete ga prilagoditi tako da odgovara vašim preciznim specifikacijama. Međutim, najveći nedostatak je to što je najskuplja vrsta hostinga.
  • VPS hosting. Za one od vas koji si još ne mogu priuštiti namjenski hosting plan, postoji održiva opcija virtualnog privatnog poslužitelja (VPS). Ova vrsta hostinga nudi brojne posvećene pogodnosti poslužitelja po mnogo nižim cijenama. Imat ćete puni korijenski pristup za konfiguriranje i kontrolu svih određenih resursa poslužitelja vašeg virtualiziranog poslužitelja. Na taj način vaša web stranica može potrošiti svaku jedinicu dodijeljenih resursa poput RAM-a, jezgara CPU-a i propusnosti. Kao što pokazuje sljedeća slika na temelju AccuWeb testa, VPS može učitavati web stranice mnogo većom brzinom od zajedničkog hostinga:

Nadogradnja vašeg hosting plana

2. CDN

CDN ili mreža za dostavu sadržaja usluga je odgovorna za isporuku web stranica i drugog web sadržaja vašem korisniku. Sastoji se od mreže lokalnih poslužitelja koji svi drže kopiju "teško" sadržaj vaše web stranice – slike, statičke datoteke itd. Kada korisnik dođe do vaše web stranice, CDN podatkovni centar najbliži korisniku služi njima sadržaj web mjesta.

Koji CDN tada trebate koristiti? Preporučujemo da započnete s Cloudflareom jednostavno zato što je njihova usluga pouzdana, jednostavna za konfiguriranje i besplatni osnovni plan koji podržava SSL.

Nekoliko savjeta naših stručnjaka: "Korištenje CDN-a Cloudflarea također pomaže kod migracije vaše web lokacije na

brži domaćin, plus, nema zastoja. Zamjena domaćina bržim je nešto što biste trebali uvijek uzeti u obzir. Ali zapamtite ovo: ako napravite značajne promjene na web mjestu, očistite datoteke ili pauzirajte uslugu dok je vaš tim tamo. Ako su promjene samo tekstualne, bit će sve u redu kao i do sad."

Mnogo puta će vam pružatelj hostinga besplatno pružiti Cloudflare. Pročitajte fini ispis prije nego što odaberete pružatelja usluga hostinga da biste vidjeli hoćete li dobiti pristup ovoj usluzi.

3. Dodaci za spremanje podataka

Ovo je vjerojatno najpoznatija taktika u optimizaciji web mjesta za brzinu. Iako su na raspolaganju sjajni besplatni dodaci za predmemoriranje, poput WP Total Cache ili WP Super Cache, možda biste trebali razmotriti plaćanje premijske verzije, u slučaju da vaša web lokacija pokušava doći do višeg ranga ili ima dobro definiranu prodaju / marketinški lijevak na mjestu.

Riječ opreza: "Neke značajke dodatka za predmemoriju donose minimalna poboljšanja u pogledu vremena učitavanja i mogu se pobrkati s ostalim dodacima instaliranim na vašoj web stranici WordPress. Imajte to na umu i uvijek testirajte kako biste vidjeli kako oni utječu na vašu web stranicu.

Za mjerenje brzine mjesta, Booster Monster uglavnom koristi Pingdom, a povremeno i GTMetrix. Samo provjerite testirate li svoju web lokaciju s mjesta koje je najbliže vašem domaćinu."

Konfiguracija dodatka za predmemoriju može izgledati zastrašujuće – ali jednostavno testirajte funkcionalnost svoje web stranice kako biste bili sigurni da je sve na svom mjestu. Ako se ništa nije promijenilo i Pingdom pokaže da vam se brzina povećala – dobro učinjeno, vi!

To’Važno je napomenuti da predmemoriranje može’Ne radim puno za ljude koji će prvi put posjetiti vašu web stranicu. Za nove posjetitelje preglednik mora učitati svaku komponentu na web stranicu iz podataka poslužitelja.

4. Istječe zaglavlja

Ako imate više od 10% povratnih posjetitelja (što možete potvrditi pomoću Google Analyticsa), razmislite o upotrebi .htaccess za konfiguriranje zaglavlja isteklog roka. Nije ručno raditi to ručno, ali na svu sreću neki dodaci mogu to učiniti za vas.

Upotrijebite ovaj dodatak kao prečicu:

https://wordpress.org/plugins/far-future-expiry-header/

Sjetite se samo da ovaj može stvoriti sukob s dodatkom za predmemoriranje WP Rocket (ali ako imate taj premium dodatak, dobro je ići).

5. Stisnite web mjesto gzipom

Ako danas od ovog članka skrenete samo jednu stvar, to bi trebao biti savjet za CDN. Ali ako želite nešto brzo i pouzdano što će znatno poboljšati brzinu vaše web stranice – to bi omogućilo gzip kompresiju.

Gzip može pomoći vašoj web lokaciji da uštedi propusnost i ubrza se komprimiranjem HTTP odgovora temeljenih na pregledniku. Ovdje traži ponavljajuće se nizove i zamjenjuje ih svaki pokazateljima koji usmjeravaju na njegovu prvu instancu. To može u konačnici smanjiti veličinu HTTP odgovora za čak 70%. Možete ga koristiti za minimiziranje određenih vrsta datoteka ili određenih jezika poput HTML, XML, CSS, JavaScript, itd.

Ovaj isječak pokazuje kako urediti .htaccess datoteku. Molimo budite pažljivi i napravite sigurnosnu kopiju datoteke prije nego što je promijenite. To možete učiniti pomoću web mjesta cPanel upravitelja datoteka ili putem FTP-a.

6. Umanjite CSS i JS datoteke

Minifikacija je postupak sličan Gzipovoj kompresiji. U osnovi, minifikacija znači uklanjanje komentara i razmaka (ili direktiva u kodu koji se nikada ne koriste) kako bi vaš kôd bio lakši u veličini. Ovaj princip vrijedi općenito: ako je vaša web lokacija manja od 1mb, ima bolje šanse za brzo učitavanje. Mnogi dodaci pomažu pri umanjivanju, a neki predmemoriranje za predmemoriranje također to iznimno dobro podržavaju.

Zašto ne bismo razmotrili dodatak koji uglavnom koristimo na našim web stranicama? Da biste ga isprobali, idite ovamo.

7. Koristite CSS Sprites

Možda će se najteži savjet za primjenu s ovog popisa koristiti CSS Sprites. Obično je potrebna pomoć programera i uglavnom pomaže web lokacijama s zapisima grafike. CSS Sprites pomaže stvoriti jednu veliku sliku iz svih vaših malih slika i ikona, a zatim podučava vaše web mjesto kako pronaći svaku određenu sliku unutar veće slike.

Ne možemo dovoljno naglasiti koliko HTTP zahtjeva štedi ova tehnika. Dakle, ako želite da se vaša web stranica brzo učita kao šef, naručite svog tipa ili ga zaposlite u Upwork-u.

8. Koristite mod_pagespeed

Googleov mod_pagespeed modul zapravo nije značajka vaše web stranice već radnja vašeg domaćina. Toplo vam preporučujemo da razmislite o tome da ga aktivirate i testirate da li zadovoljava potrebe vaše web stranice.

9. Uklonite sve vanjske JS / CSS

O ovom savjetu se puno spominje Google Page Speed ​​Insights i detaljno se raspravlja o webu. Dakle, umjesto da ulazimo u bitove i bajtove, ovo ćemo ovdje samo razmotriti:

http://wordpress.org/plugins/footer-javascript/

10. Optimizirane slike

Dobre slike visoke razlučivosti ostavljaju izvrstan dojam na web stranici. Međutim, njihova ogromna veličina također odbacuje web mjesto’s ukupnim učinkom smanjenjem brzine.

Optimizirajte ove slike kako bi bile prilagođenije internetu putem smanjenja njihovih veličina. Da biste to učinili, možete stisnuti sliku, obrezati je ili promijeniti njezinu razlučivost.

Tinypng je izvanredan mrežni alat koji komprimira slike kako bi ih optimizirao za objavljivanje na webu.

Ove optimizacije možete izvesti ručno ili potražiti pomoć specijaliziranih alata kao što su Photoshop, Gimp, Picresize, itd.

Postoji i besplatni dodatak na WordPressu nazvan WP-Smushit koji skenira sliku na skrivene podatke i uklanja nepotrebne dijelove.

11. Minimizirani HTTP zahtjevi

Jedan od glavnih razloga za nevjerojatno nisku brzinu web stranice je previše HTTP zahtjeva koji se pokreću u pozadini. Njihov točan broj možete pogledati ispitivanjem brzine na Pingdomu. Tada ih možete sortirati prema veličini datoteke i vremenu učitavanja. Možete povećati brzinu vaše web stranice pronalazeći koji od njih najviše usporavaju i brišete ih.

12. Minimizirani vanjski skripti

Često dodamo u puno vanjskih skripti kako bismo dodali značku ili prikazali skočne okvire. To mogu biti i ikoni poput Font Awesome, Facebook stranice s oznakama za sviđa, usluga web analitike ili vanjski sustav za komentiranje poput Disqusa.

Sve takve dodatne značajke sa sobom donose znatnu količinu dodatnih isječaka koda. Kao rezultat toga, ukupna veličina stranice raste i smanjuje brzinu učitavanja. Možete odlučiti koji je od njih nepotreban i dugotrajan kroz Pingdom i izbrisati one koji su na vrhu tog popisa.

13. Minimizirani TTFB

TTFB označava “Time To First Byte” (mjeri se vrijeme do prvog bajta) koji mjeri razdoblje čekanja preglednika da bi dobio informacije s poslužitelja. Nakon tog razdoblja preglednik prima prvi bajt podataka. Unutar ovog vremena događaju se tri stvari – pretraživanje DNS-a, obrada poslužitelja i odgovor.

Prema Googleu, ovo razdoblje ne bi trebalo trajati više od 200 ms. Provjerite koliko dugo vaša web lokacija traje putem WebPageTesta ili Alata za razvojne programere na Chromeu (opcija Vodopad na kartici Mreža). Ako vaša web lokacija ne prođe test, omogućite keširanje da biste smanjili stvaranje dinamičnog sadržaja na strani poslužitelja.

14. Asinkrono učitavanje

Skripte poput JavaScript i CSS učitavaju se pojedinačno kroz sinkrono učitavanje. Postavljajući ih da se automatski učitavaju, svi će oni istovremeno biti akcija, smanjujući vrijeme učitavanja web stranica. Za to postoji WP Rocket plugin, osim opcije CSS / JS koja blokira renderiranje na kartici Statične datoteke.

Primijenite trikove ili rješenja koja izgledaju najpraktičnija i najučinkovitija za vaše web mjesto. Odaberite VPS ili namjenski hosting ili se oslonite na specijalizirane dodatke i alate kako bi vaša web stranica postigla nove visine.

Što još možemo učiniti da poboljšamo brzinu, a možemo li i netko drugi to učiniti za nas?

Vlasnici tvrtki postižu bolje rezultate na svojim web mjestima radeći samo jednu stvar – povećavajući brzinu web stranice. Kada poboljšava vaše web mjesto, ona također brine za optimizaciju slika, uređivanje svog .htaccess za vas, konfiguriranje dodataka za bolje performanse i rješavanje prepreka ili uskog grla na vašoj web stranici kako bi se osiguralo da se učitava što je brže moguće..

Zabavite se ubrzavajući svoju web stranicu! Vaši kupci će ga sigurno cijeniti.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map