Vijesti u oblaku: Ubuntu OpenStack, Tata Communications, JFrog, Open BMC i & Kaggle

Servis spremnika kontejnera (CaaS), SSD pohrana, & Otvoreni kontroleri upravljanja osnovnom pločom

Ubuntu OpenStack objavio je prošlog tjedna statistiku koja je pozicionirala distribuciju softvera Linux kao ukupno 1 u tržišnom udjelu za upravljanje oblačnim podatkovnim centrima izgrađenim koristeći OpenStack za mrežnu administraciju. Ubuntu je u 2017. godini preuzeo 55% ukupnih poslovnih ulaganja u ovaj sektor preko suparničkih distribucija Linux Linux platformi Red Hat OpenShift i SUSE Cloud 7 s MicroOS-om. U Indiji, outsourcing tvrtka za razvoj softvera Tata Communications najavila je novu podršku za oblak platformu Container-as-a-Service (CaaS) koju su razvili njihovi programski timovi kao rješenje za:


 • Poduzeća poduzeća poput telekoma, bankarstva / financija, proizvodnje ili e-trgovine brzo se usvajaju u modernizaciji baza podataka;
 • Izrada web / mobilnih aplikacija prilagođenih kodovima s visoko performansnom podrškom za hosting u oblaku na najvišim razinama korisničkog prometa;
 • Upravljanje javnim / privatnim / hibridnim hardverskim mrežnim hardverom za web objavljivanje, mobilnu aplikaciju, & Zahtjevi za SaaS proizvode.

Tata Communications nastavlja trend koji su pokrenuli Infosys i Wipro u izgradnji privatnih softverskih rješenja za privatni oblak koje mogu koristiti timovi za outsourcing kako bi istovremeno podržali mnoge korporacijske tvrtke. Tvrtke integratora mogu instalirati Red Hat OpenShift, Ubuntu OpenStack, SUSE Cloud 7, CoreOS ili RancherOS s virtuelizacijom Dockera za upravljanje složenim rješenjima za poslovne klijente koristeći softverske alate otvorenog koda. Ostale glavne najave ovog tjedna uključuju novi VMware, IBM, & AWS suradnja u oblačnim platformama; Microsoft uspostavlja nove SSD / BMC standarde za proizvođače hardvera & podatkovni centri (Project Denali / Project Cerberus); i nastavio ispadanje iz redova insajdera zbog Googleove nabave znanstveno-informacijske tvrtke Kaggle, uključujući njihovo stručno osoblje za programiranje, arhive podataka istraživanja, & milijuni korisnika AI / ML / DL platforme. Usvajanje Apache Hadoop i dalje brzo raste kao rješenje za "veliki podaci" zahtjeve, uključujući IoT, e-trgovinu, automobile koji se voze samostalno, analitiku mrežne mreže, & tehnologija pretraživanja.

Kontrole kontejnera za uslugu (CaaS), SSD skladištenje i upravljačke ploče s otvorenom osnovnom pločom

Ubuntu OpenStack: 55% tržišnog udjela u odnosu na Red Hat OpenShift & SUSE Cloud 7 Distros

OpenStack je razvio Rackspace & NASA je otprilike 2010. godine kao napredni operativni sustav za podatkovne centre za velike zahtjeve računalnog oblaka. Platforma je modularna i proširiva tako da je kompanije ili druge organizacije mogu prilagoditi prema njihovim specifičnim zahtjevima za podatkovni centar ili oblak hostinga, tj. Koristiti za web poslužitelje za objavljivanje informacija ili poslužitelje baze podataka za interno poslovanje itd. Softver treće strane tvrtke za razvoj mogu izraditi alate koji proširuju OpenStack na nove načine: nadzor mreže, uravnoteženje opterećenja, udaljena pohrana, API-ji, administracija web poslužitelja, analiza podataka, vatrozidi, šifriranje, & sigurnost. Ubuntu je sada "najraširenija distribucija Linuxa za OpenStack." NA&T, Bloomberg, Paypal, eBay, Sky, & Walmart trenutno upravljaju svojim podatkovnim centrima i hostingom u oblaku za web / mobilne aplikacije s Canonicalom koristeći Ubuntu / OpenStack na najvišim razinama web prometa. Kombinacija sljedećih 5 natjecatelja u sektoru: Red Hat, SUSE, HP, Oracle, & IBM ne izjednačava ukupnu instaliranu korisničku bazu Ubuntua u usporedbi s većinom hardverskog softvera poslužitelja u oblaku koji pokreće OpenStack u proizvodnji podatkovnih centara danas za usluge web hostinga na razini poduzeća, prije svega na privatnoj arhitekturi oblaka za tvrtke Fortune 500. Trenutno su glavne distribucije OpenStack-a za Linux otvorenog koda:

 • Ubuntu OpenStack
 • Red Hat OpenShift & Red Hat OpenStack
 • SUSE Cloud 7 (MicroOS)
 • HP Helion OpenStack
 • Oracle OpenStack
 • IBM Cloud Manager s OpenStackom

Prednost prihvaćanja poslovnog centra poduzeća za tvrtke za razvoj softvera i hardvera u IT-u temelji se na činjenici da korporacije s najvećim poslovnim operacijama imaju i najveći budžetski trošak za kupovinu oblačnih usluga. Osim velikih državnih i obrazovnih institucija, korporativni IT proračuni Fortune 500 predstavljaju najunosniji ugovori za IT hardver, tvrtke za razvoj softvera, & pružatelji usluga oblaka. Tvrtke integratora proširile su se u ekosustavu OpenStack, oslobađajući softverski kôd pod pretplatom pretplate ili licenciranom stopom upotrebe što dodaje složenije mogućnosti za implementaciju poslovnog podatkovnog centra, na primjer: tvrtka koja pruža usluge web hostinga ciljano instalira OpenStack s Linux OS-om i mehanizmom za orkestraciju spremnika. Tvrtke integratora pružaju usluge savjetovanja, ugovaranja, razvoja softvera ili DevOps outsourcing usluge tvrtkama Fortune 500 kao pružatelje rješenja za outsourcing. Tata Communications nedavno je najavila platformu Container-as-a-Service (CaaS) koja se temelji na IZO ™ Private Cloudu i koja će se koristiti za podršku IT uslugama u poslovnim poslovnim organizacijama. Te se privatne usluge u oblaku natječu s javnim oblačnim mogućnostima za IT organizacije s različitim razinama sinergije & trošak ulaganja za složene organizacije koje trebaju distribuirane alate za upravljanje timom za proizvodnju CI / CD softvera koji mogu uključivati ​​tisuće proizvoda ili milijune host domena.

Ubuntu OpenStack: 55% tržišnog udjela u odnosu na Red Hat OpenShift & SUSE Cloud 7 Distros

Integriranje CI / CD-a s Dockerom:

Metodologije kontinuirane integracije (CI) i kontinuirana isporuka (CD) ključne su osobine moderne prakse razvoja softvera. Docker Enterprise Edition (Docker EE) može biti katalizator ovog DevOps načina razmišljanja, integrirajući se s vašim preferiranim alatima i postojećim praksama za poboljšanje kvalitete i brzine kojom se inovacija isporučuje.

Saznajte više o Dockeru & Gitlab CI / CD.

Tata Communications: usluga kontejnera (CaaS) u tvrtkama koje se bave out outcingom

Tata Communications Container-as-a-Service (CaaS) platforma omogućuje administratorima sustava da uravnoteže agilnost upravljanja projektom pomoću DevOps alata naredbenog retka. Tata CaaS platforma sadrži sve potrebne pretplate na softver & ručne ovisnosti za mikroservisne skripte koje će se izvoditi u spremnici virtualizacije. Tata CaaS platforma uključuje zaštićeni registar slika za slike diska s web poslužitelja koji pruža hardver u elastičnim klasterima. Softverski paket uključuje pristup temeljen na ulogama na vertikalnim klasterima koji rade paralelno za višestruke Agile programere s mnogim podržanim proizvodima za vježbanje CI / CD verzije i testiranje u testnom okruženju. Sigurnošću spremnika upravlja se putem dozvola za pristup korisnika u svakoj okolini pojedinačno, radi privatne kontrole oblaka. Saznajte više o platformi Tata Communications Container-as-a-Service (CaaS).

Tata Communications: usluga kontejnera (CaaS) u tvrtkama koje se bave out outcingom

Zaklada Cloud Build & BootStack:

Canonical će dizajnirati, izgraditi i upravljati proizvodnim oblakom OpenStack u vašim prostorijama od 15 USD po poslužitelju dnevno. Mi’Na zahtjev ću trenirati i prenijeti kontrolu svom timu. Ovo je preporučeni način brze proizvodnje, omogućavajući vam da učinkovito povećate radni teret i usredotočite se na potrošnju oblaka, a ne na infrastrukturu … Koristite Canonical’s conre-up za implementaciju multi-čvora OpenStack. S LXD spremnicima, sve se uklapa u vaš prijenosnik, u VMware ili čak javni oblak. Idealno za prve korisnike ili programere koji žele proučiti komponente OpenStack-a na djelu. Koristite ga s MAAS (‘Metal kao usluga’) za implementaciju na više poslužitelja i razmjenu razmjera na više regala.

Saznajte više o Ubuntu OpenStacku.

Uz hosting hostinga, tvrtke mogu odabrati Kubernetes plan za glavni cloud cloud poput AWS, GCP ili Microsoft Azure nasuprot instaliranju OpenStack mreže na AWS EC2 neovisno ili u privatnom podatkovnom centru oblaka. Glavna prednost glavnih Linux distribucija temeljenih na OpenStacku (SUSE, Red Hat), & Ubuntu) je da sigurnost stručnjaka na platformi unaprijed testiraju i paketi nude jednostavnu implementaciju kao rješenje na razini, s uključenom korisničkom podrškom, priručnicima za obuku, upravljačkim pločama i uslužnim programima za nadzor mreže. Instalacije u oblaku OpenStack omogućuju da jedan poslužitelj bude označen kao domaćin koji kontrolira mreže klastera pomoću virtualiziranih particija kontejnera. Glavna alternativa ovome je privatni oblak s OpenStackom & Kubernetes implementiran za operacije podatkovnog centra. Te su metode prilično popularne u web hostingu za pokretanje VPS platformi i zajednički planovi CentOS na istom hardveru podatkovnog centra ili na više lokacija različitih podatkovnih centara u inozemstvu. Glavne alternative OpenStacku, Kubernetesu, & Docker kao rješenja otvorenog koda su Mesosphere DC / OS, CoreOS Tectonic, & CloudStack. Glavna prednost ovih platformi je ta što omogućuju bolju raspodjelu hardvera u podatkovnom centru u proizvodnji virtualizacijom spremnika, kao i podržavanje implementacije web poslužitelja u mjeri s prilagođenim zahtjevima za proširenje koda i programskog jezika o kojima web / mobilne aplikacije ovise o glavnim operacijama Značajke SaaS-a za javnost. Apache Hadoop pruža alate za sljedeću generaciju aplikacija zasnovanih na protocima podataka, na primjer za napajanje korisnika Amazon.com analitikom ili auto-mrežama koje voze samostalno.

Tata komunikacijske platforme za prijevoz kontejnera (CaaS):

IZO ™ privatni oblak:

Integrirajte, upravljajte i kontrolirajte distribuirana IT okruženja koristeći jednu platformu za orkestraciju. Naša otvorena i fleksibilna platforma nudi vam izbor hipervizora, operativnih sustava i prostora za pohranu. Naše namjenske ili virtualne integrirane sigurnosne arhitekture konfiguriraju se pomoću Roll-based Access Control (RBAC) i lagane integracije protokola pristupa (LDAP).

Saznajte više o Tata komunikacijama.

Da biste saznali više o OpenStacku, razmislite o knjizi iz Mirantisa: "OpenStack: Put do oblaka" (2017). Inače, VMware je ovaj tjedan objavio neke velike najave o radu u partnerstvu s IBM-om na njihovoj platformi oblačnih usluga, kao i s udaljenim instalacijama vSphere na AWS-u za velika poslovna rješenja. Također u trendu "Veliki podaci" vijest o platformi je Apache HiveMall, koji programerima omogućuje izradu Machine Machine aplikacija sa SQL bazama podataka. JFrog je objavio demonstraciju o tome kako programeri koriste C i C ++ s Jenkinsom, Conanom i JFrog Artifactoryom za pružanje web poslužitelja za složenu podršku web / mobilnih aplikacija u okruženju hostinga. Brigade je objavila novu scenarističku aplikaciju za Kubernetes.

Tata komunikacijske platforme za prijevoz kontejnera (CaaS):

Apache Hadoop:

Projekt Apache ™ Hadoop® razvija open-source softver za pouzdano, skalabilno i distribuirano računanje. Knjižnica softvera Apache Hadoop okvir je koji omogućuje distribuiranu obradu velikih skupova podataka preko klastera računala pomoću jednostavnih modela programiranja. Dizajniran je tako da se poveća s jednog poslužitelja na tisuće strojeva, a svaki od njih nudi lokalno računanje i pohranu. Umjesto da se oslanja na hardver za isporučivanje velike dostupnosti, sama je knjižnica dizajnirana za otkrivanje i obradu kvarova na aplikacijskom sloju, tako da pruža visoko dostupnu uslugu na vrhu klastera računala, od kojih je svako možda sklono kvarovima..

Saznajte više o Apache Hadoopu.

Microsoft je najavio podršku API-ja za razvojne programere za korištenje njihove usluge Custom Vision, Face API i Bing Entity Search usluge u izradi web / mobilnih aplikacija. Prema ZDnet-u:

"Ovi API-ji i usluge dio su kognitivnih usluga 25 plus na kojima Microsoft radi. Prošlog svibnja službenici Microsofta rekli su da je 568.000 programera koristilo njegove Kognitivne usluge za dodavanje AI pametnih pametnih uređaja u svoje vlastite aplikacije i usluge. Ovaj tjedan, dužnosnici su rekli da se više od milijun programera prijavilo i koristi Microsoftove Kognitivne usluge."

CMSwire piše da 80% poduzeća ulaže u AI i da će ovo područje IT-a vidjeti eksponencijalni rast u sljedećih 10-20 godina. Prvenstveno, postoji ogromna potreba za AI / ML / DL procesiranjem u autonomnim mrežama automobila i auto-vožnji, kojima će na kontinentalnom nivou upravljati banke render-AI poslužitelja, oblaci web hostinga, & IT Majstori. Drugo, isti hardver može se koristiti u Bitcoin-u, Blockchainu i rudarstvu virtualnih valuta, kao i igranju igara & VR / AR aplikacije, tj. GPU & strojno učenje TPU-ova. Google, AWS i IBM već nude programerima pristup TensorFlow poslužiteljima na modelu web hostinga, koji se mogu integrirati u aplikacije i poslovne usluge putem API-ja i razvoj prilagođenog softvera. Prihvaćanje mobilnih i tabletnih uređaja također mijenja ono što programeri mogu učiniti s tim alatima na kreativan ili uznemirujući način. Kvantna nadmoć, trodimenzionalni tisak na metalu, & Higgsovo istraživanje neki su primjeri najnaprednijih aplikacija koje danas koriste AI / ML / DL poslužitelje u super-klasterima.

Apache Hadoop:

"Veliki podaci" & AI / Ml / DL:

Kruženje natrag do kupnje Kaggle; treća dionica Googleove stolice za strategiju temelji se na njegovanju zajednice znanstvenika podataka i stručnjaka za strojno učenje (budućih i sadašnjih) koji su navikli i udobni unutar Googleovog ekosustava strojnog učenja. Bilo da se radi o izvanrednoj podršci koju Google pruža projekt Tensorflow (od kojih nedavno uključuje biblioteku dubokog učenja Keras) ili besplatno obrazovanje u obliku zajedničkih tečajeva o strojnom učenju i dubokom učenju s Udacityom ili sada stjecanje pola milijuna entuzijasta za strojno učenje kroz poteze Kaggle ovi potezi osiguravaju da će se alatni program praktičara temeljiti na Googleovim standardima i tehnologiji. Prvi redoslijed poslovanja nakon kupnje čini se da je premještanje Kaggle’s Kernel-a "kombinacija okoline, unosa, koda i izlaza" preko Google Clouda.

Saznajte više o Googleovoj akviziciji Kaggle.

Svi koji žele naučiti više o znanosti podataka i strojnom učenju mogu pročitati:

 • Strojno učenje tečaja rušenja s TensorFlow API-jevima (2018)
 • Rangiranje ‘Uvodi u znanost o podacima’ (2017)
 • Najbolji tečajevi o podacima na Internetu, Rangirani (2017)

Na mreži postoji veliki broj izvrsnih resursa koji iskusne programere mogu dovesti do brzog započinjanja s TensorFlowom jezikom koji su tehnički poznati. Znanstvena istraživanja podataka Kaggle dobro se poštuju akademski & profesionalno širom svijeta, s integriranim alatima za zapošljavanje i zapošljavanje stručnjaka.

Microsoft & projekt Open Compute: Novi standardi za firmver za pohranu SSD-a

Microsoft i projekt Open Compute: Novi standardi za firmver za pohranu SSD-a

Projekt Denali:

Project Denali je standardizacija i evolucija Open Channel-a koja definira uloge SSD-a u odnosu na glavnog računala u standardnom sučelju. Upravljanje medijima, ispravljanje pogrešaka, mapiranje loših blokova i druge funkcionalnosti specifične za generiranje bljeskalica ostaju na uređaju dok domaćin prima slučajne zapise, prenosi potoke uzastopnih pisanja, održava mapu adresa i vrši skupljanje smeća. Denali omogućava podršku FPGA (polja programabilnih vrata) ili mikrokontrolera na strani domaćina.

Saznajte više o projektu Otvori računarstvo.

Otvoreni računski projekt (OCP): Project Denali, Project Cerberus, & Projekt Olympus

Projekt OpenBMC & Linux zaklada nastavila je raditi na uspostavljanju industrijskih standarda za firmver upravljačkog programa kontrolera otvorenog koda (BMC). Microsoft je najavio Project Denali za standardizaciju sučelja firmware-a SSD kao i donaciju kriptografskog mikrokontrolera Project Cerberus Open Compute Project (OCP) za daljnji razvoj suradnje. Prema ZDnet-u:

"Microsoftovi službenici su prošle godine opisali Cerberus kao sljedeću fazu Project Olympusa, njegovog dizajna poslužitelja podatkovnih centara koji je tvrtka pridonijela OCP-u. Microsoft se pridružio Open Compute Project (OCP) 2014. godine, i jedan je od osnivača i pridonosi projektu projekt organizacije Switch Abstraction Interface (SAI). OCP objavljuje otvorene hardverske dizajne namijenjene za relativno jeftinu izradu podatkovnih centara. OCP je već objavio specifikacije za matične ploče, skupove čipova, kabliranje i zajedničke utičnice, konektore i otvorenu mrežu i sklopke."

Data centri mogu i dalje pratiti razvoj iz Projekta otvorenih računa (OCP) radi praćenja promjena u standardima na web poslužitelju i mrežnoj opremi. Programeri softvera morat će nadgledati te promjene radi podrške industrijskim standardima u aplikacijama. SSD za pohranu & enkripcija podataka ostaju dva najbrže inovirajuća sektora cloud hostinga.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map